Brytfanna Staub, czyli przepis na zdrowe i smaczne jedzenie

  24.09.2017

Gotowanie, duszenie czy smażenie – sposobów obróbki naszego jedzenia jest bez liku, a wielu z nas szuka tego najzdrowszego. Zwłaszcza teraz, w czasach, gdy każdy przykłada duża wagę do swojego wyglądu. Naprzeciwko oczekiwaniom klientów wychodzą producenci kuchennych naczyń, w tym m.in. firma Staub, którzy dołączają do swojej oferty coraz nowocześniejsze brytfanny do pieczenia.

Brytfanna Staub, czyli przepis na zdrowe i smaczne jedzenie

Bo to właśnie pieczenie jest najkorzystniejszym dla naszego organizmu sposobem przyrządzania posiłków. Zamiast dodawać nadmierne ilości oleju podczas smażenia, możemy po prostu poddać poszczególne składniki obróbce wysokiej temperatury, która jest efektem nagrzanego powietrza krążącego wewnątrz brytfanny. Weźmy na przykład mięso, które jest wtedy lekko podsuszane (ale nie wysuszone!) i pozbywa się w ten sposób nadmiaru tłuszczu.

Jak już zostało wspomniane, jednym z producentów, który produkuje tego typu naczynia, jest słynna francuska marka Staub. Wykonane z żeliwa brytfanny tej firmy wyposażono w nieprzywierające powłoki z porcelany, które gwarantują nam, że nic z wnętrza naszego garnka nam nie przywrze. Z kolei masywna pokrywa zapewnia, że powietrze nie będzie nam uciekać, dzięki czemu brytfanna uwolni pełnię swojego potencjału, wzmocnionego jeszcze właściwościami samego żeliwa.

Pyszne mięso z chrupiącą skórką przyrządzone w sosie własnym – brzmi świetnie. A właśnie tego typu smaczne oraz pożywne dania przyrządzimy posiadając w naszej kuchni tak proste naczynie, jak brytfanna. Żadnego tłuszczu, niewielka ilość wody i proszę – zdrowy obiad dla całej rodziny już czeka.

Dodaj komentarz

 (z http://)