Bruschetta z orzechowym camembertem, prosciutto, rukolą i figami

  13.10.2015

Uwielbiamy wszystkie włoskie smaki, a bruschetta którą dziś dajemy Wam do wypróbowania jest idealną, włoską przekąską. Orzechowy camembert, pyszna szynka prosciutto, świeża, aromatyczna rukola i figi - ten wachlarz smaków i aromatów zachwyci Wasze podniebienia. Zapraszamy!

Bruschetta z orzechowym camembertem, prosciutto, rukolą i figami

Bruschetta z orzechowym camembertem, prosciutto, rukolą i figami

Składniki

  • 1 bagietka czosnkowa
  • 1 ser camembert z orzechami
  • 4-5 plasterków szynki Prosciutto
  • rukola
  • świeża figa
  • oliwa

Instrukcja

  1. Bagietkę pokroić na kromki i podsmażyć na patelni delikatnie wysmarowanej oliwą.
  2. Kromki przewrócić na drugą stronę, na każdą położyć plaster sera, przykryć pokrywką.
  3. Gdy ser zrobi się w środku lekko płynny, ściągnąć kromki z patelni.
  4. Ułożyć na wierzchu szynkę, po kilka listków rukoli i plastry figi.
  5. Bruschettę podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego 'Kuchnia w opałach'

Autor: Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

 (z http://)