Arbuz z fetą i galaretką miętową

  19.07.2014

Arbuz i feta? Tak, idealne połączenie na lato! Soczysty, zimny i słodki arbuz idący w parze z wyjątkowym smakiem feta, wszystko podkreślone orzeźwiającym aromatem mięty to wspaniały pomysł na szybką sałatkę zaproponowaną przez odczarujgary, zapraszamy!  

Arbuz z fetą i galaretką miętową

Arbuz z fetą i galaretką miętową

Składniki

  • zimny arbuz
  • słona feta
  • czarne oliwki
  • listki świeżej mięty
  • galaretka miętowa
  • oliwa z oliwek
  • sól morska - użyłam soli morskiej z suszonymi kwiatami (La Fleur D'Hélios)*
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Z zimnego arbuza usuwamy pestki, kroimy go na kawałki, przekładamy na talerz.
  2. Fetę kroimy na kawałki lub kruszymy palcami.
  3. Oliwki odsączamy, kroimy na pół, dodajemy do arbuza i fety.
  4. Galaretkę miętową kroimy w kostkę, dodajemy do produktów.
  5. Całość posypujemy listkami mięty, skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy solą i pieprzem.

Uwagi

  •  Podawanie proporcji w tym przepisie nie ma sensu. Wszystko zależy od Waszego smaku. To naprawę sałatka "na oko" :)

Dodatkowe informacje

  • Przepis pochodzi z bloga kulinarnego Zaczarujgary

Autor: zaczarujgary

Dodaj komentarz

 (z http://)