• Zwieńczeniem dzisiejszego Międzynarodowego dnia Pizzy jest przepis na wspaniałe mini pizze! Bezmięsny przysmak, który z pewnością pokochają wszyscy!

    Mini pizza wegetariańska

    Mini pizza wegetariańska
    Opublikowano: 09.02.2018 16:19:25 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • Dziewiątego lutego mamy święto pizzy. My bardzo lubimy pizzę, dlatego z chęcią celebrujemy ten dzień. Jako, że na blogu macie już kilka pomysłów na klasyczne pizze - postanowiłam przygotować calzone, czyli taka pizza w kształcie pieroga z nadzieniem jakie tylko Wam się zamarzy.

    Calzone

    Calzone
    Opublikowano: 09.02.2018 16:09:48 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Dziś obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. Z tej okazji prezentujemy Wam wspaniałe pomysły i przepisy na stworzenie idealnej, domowej pizzy. Życzymy smacznego i zapraszamy do przygotowywania własnych pomysłów!

    Domowa pizza

    Domowa pizza
    Opublikowano: 09.02.2018 15:24:12 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Uwielbiamy naleśniki, nie ma tygodnia, żeby na naszym stole nie pojawiła się jakaś naleśnikowa wariacja. Moja ostatnia patelnia bardzo to odczuła i była już mocno nadgryziona zębem czasu. Na szczęście zanim zdecydowałam się ją zastąpić kolejną teflonową, w moje ręce trafiła żeliwna patelnia do naleśników z metalowym uchwytem marki Staub.

    Naleśniki z nutellą i karmelizowanymi bananami

    Naleśniki z nutellą i karmelizowanymi bananami
    Opublikowano: 05.02.2018 14:19:00 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Uwielbiam risotto. Ten ryż, który dusi się w przepysznych dodatkach, nie ma sobie równych. Bardzo lubię je przygotowywać, mimo że wymaga sporej uwagi. W poście przedstawiam Wam również moja nowa patelnię z dwoma uchwytami. Gotuje się w niej naprawdę fantastycznie, a w szafce zajmuje mniej miejsca niż standardowa patelnia z długą rączka.

    Porowo - ziemniaczane risotto

    Porowo - ziemniaczane risotto
    Opublikowano: 04.02.2018 13:03:28 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Dzisiaj Dzień Croissanta! Mam dla Was przepis na domowe ciasto francuskie. Jest czasochłonne, to trzeba przyznać, ale warto je przygotować! Możecie upiec je w tradycyjnym rozmiarze. Wtedy zdecydowanie lepiej widać warstwy ciasta. Podałam je z konfiturą jagodową. Będą też jednak pyszne na wytrawnie. Polecam!

    Croissanty

    Croissanty
    Opublikowano: 30.01.2018 08:52:09 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Zimowy krem z buraków, dla każdego kto lubi te wspaniałe warzywa. Prosty w przygotowaniu, niezwykle smaczny i bardzo zdrowy! Smacznego!

    Krem z buraków

    Krem z buraków
    Opublikowano: 25.01.2018 15:30:33 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • Niedawno w moje ręce wpadł okrągły porcelanowy półmisek firmy Staub. Można go używać w piekarniku i w mikrofalówce. Pierwszy pomysł jaki wpadło mi do głowy na wykorzystanie półmiska to była tarta. Zrobiłam tartę z kremem o smaku kiwi i podałam ją oczywiście w tym półmisku. Pięknie prezentował się na stole.

    Tarta z Kiwi

    Tarta z Kiwi
    Opublikowano: 25.01.2018 14:20:46 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Tajine to rodzaj potrawy, bardzo popularny w krajach Afryki Północnej, takich jak Maroko czy Algieria. Sama nazwa pochodzi od naczynia, w którym potrawa jest przyrządzana. Zapraszamy do zapoznania się z recenzją tego wspaniałego naczynia!

    Naczynie Tajine Staub - recenzja

    Naczynie Tajine Staub - recenzja
    Opublikowano: 22.01.2018 12:24:56 | Kategorie: Recenzje produktów

    Czytaj dalej
  • Szybka, pyszna i zdrowa słodycz, nie tylko dla amatorów ananasów. Ananasowo - kokosowe kulki proste do zrobienia :) I tylko z 3 składników :)

    Kulki ananasowo-kokosowe

    Kulki ananasowo-kokosowe
    Opublikowano: 22.01.2018 12:03:16 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • Bigos to moje ulubione polskie danie. Przygotowanie jest niezwykle łatwe i nie zajmuje dużo czasu, jednak gotowanie trwa kilka godzin. Ale nie martw się, bo z pewnością będzie Ci smakował. Ciesz się więc gotowaniem i smacznego! :-)

    Tradycyjny bigos

    Tradycyjny bigos
    Opublikowano: 20.01.2018 12:21:55 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Przepyszny, ostry, w sam raz na rozgrzanie zimą, do tego prosty do zrobienia. Jego naturalna ostrość jest taka, że nie potrzeba dodawać ostrych przypraw.

    Imbir kandyzowany

    Imbir kandyzowany
    Opublikowano: 18.01.2018 11:18:36 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
1 6 7 8 9 10