• Mimo że żeliwo to wręcz stworzony partner, nic nie stoi na przeszkodzie, by wykonane z tego tworzywa naczynia używać na kuchenkach gazowych. Firmy, takie jak chociażby Staub dają gwarancję, że ich żeliwne patelnie czy garnki sprawdzą się wszędzie. Nie zmienia to jednak faktu, że przy takim właśnie użytkowaniu należy wziąć pod uwagę kilka kwestii.

    Naczynia żeliwne na gazie - żaden problem
  • Lubisz dodać odrobinę nowości do swojego menu? A co powiesz na wytrawne babeczki warzywne? Brzmi świetnie? Tak, też smakuje! Bez dwóch zdań jest to świetny pomysł na śniadanie ale i lunch czy podwieczorek. Właściwie to nie ma przeciwzkań, by zjeść warzywne babeczki kiedy ma się tylko na nie ochotę. My polecamy, czekamy na Wasze opinie!

    Wytrawne babeczki warzywne

    Wytrawne babeczki warzywne
    Opublikowano: 10.05.2017 14:50:20 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Dla tych wszystkich, którzy współdzielą z nami odwieczną, prawdziwą miłość o pizzy mamy coś idealnego! Oto przed Wami, pizza na cienkim cieście z sezonowymi, jak że teraz pysznymi szparagami. Całości towarzyszy rozpływająca się w ustach mozzarella di bufala (nasz osobisty faworyt!). Kto z nami będzie dzisiaj zajadał się takimi smakołykami?

    Pizza na cienkim cieście ze szparagami i mozzarellą di bufala
  • Wokół łączenia ze sobą żeliwa oraz indukcji narosło przez lata wiele mitów. I to na tyle dużo, że warto byłoby nad tym tematem szerzej pochylić, by rozwiać pewne wątpliwości. Nie ma się czego bać – oba te materiały idealnie ze sobą współgrają i są dla siebie wprost stworzone. Kwestia tylko tego, czy gotujemy w odpowiedni sposób.

    Indukcja i żeliwo – mariaż idealny. Pod pewnymi warunkami
  • Dla wszystkich kawoszów przedstawiamy pyszną crunchy latte, czyli śmietanowo-orzechową Inkę z chrupiącą, orzechową kruszonką. Pyszny napój osłodzi nawet najsmutniejszy dzień. idealny pomysł na przerwę kawową czy dodatek do deserów. Cóż mówić więcej - po prostu dobry napój kawowy!

    Crunchy latte

    Crunchy latte
    Opublikowano: 03.05.2017 20:11:42 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Stopień trudności przygotowania płatków jest żaden, a do tego przygotowanie płatków i frużeliny to dosłownie kilka minut. Jeśli chodzi o frużelinę to też nie należy się jej bać.' - sprawdź jak przygotować takie cuda w swojej kuchni!

    Płatki jaglane na mleku z frużeliną wiśniową

    Płatki jaglane na mleku z frużeliną wiśniową
    Opublikowano: 01.05.2017 20:04:42 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Od najmłodszych lat wpaja nam się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Że to ono wpływa na naszą energiczność, chłonność wiedzy, pomysłowość w pracy czy szkole. Porządne i piękne śniadanie jest w stanie również sprawić, że uznamy dany poranek za przyjemny. Jakie jest moje pierwsze skojarzenie, gdy myślę „śniadanie”? JAJECZNICA.

    Śniadanie Babuni

    Śniadanie Babuni
    Opublikowano: 29.04.2017 13:53:03 | Kategorie: Kompendium wiedzy, Kompendium Wiedzy Staub

    Czytaj dalej
  • Jako firma z tradycją stricte włoską kochamy wszystkie dania włoskie. WSZYSTKIE. Przed Wami niecodzienny przepis na gnocchi, czyli pyszne kluseczki. Ich podstawą nie będzie mąka a czerstwy chleb! Całość połączymy z pysznym parmezanem i chrupkimi orzechami włoskimi. Zapraszamy na tę ucztę smaków!

    Gnocchi di pane

    Gnocchi di pane
    Opublikowano: 28.04.2017 19:55:59 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Wbrew pozorom zawody kucharza i chemika mają ze sobą wiele wspólnego. I jeden, i drugi przeprowadza w swoim „laboratorium” rozliczne eksperymenty, których skutkiem są mniej lub bardziej skomplikowane reakcje chemiczne. Jedne preparaty reagują z innymi, wywołując określony efekt. Czasami efekt takich reakcji jest niespodziewany. Co wtedy zrobić?

    Biały osad na żeliwie – co dalej?
  • Coraz większą popularnością cieszą się napoje mlekopodobne na bazie produktów roślinnych, czy to orzechów czy to kasz (np. kaszy jaglanej). Powodem nie jest wyłącznie nietolernacja mleka krowiego, dieta wegańska ale również to, że często takie napoje są smaczne, świetnie pasują do kawy ale i do smoothies. Spróbuj przygotować własne!

    Domowe mleko z orzechów nerkowca

    Domowe mleko z orzechów nerkowca
    Opublikowano: 26.04.2017 17:31:34 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Wbrew pozorom zawody kucharza i chemika mają ze sobą wiele wspólnego. I jeden, i drugi przeprowadza w swoim „laboratorium” rozliczne eksperymenty, których skutkiem są mniej lub bardziej skomplikowane reakcje chemiczne. Jedne preparaty reagują z innymi, wywołując określony efekt. Tak, tak, właśnie tak można opisać gotowanie. Co się dalej dzieje?

    Biały osad na żeliwie – co dalej?

    Biały osad na żeliwie – co dalej?
    Opublikowano: 25.04.2017 14:37:21 | Kategorie: Kompendium wiedzy

    Czytaj dalej
  • Idealny deser na mokre, ponure popołudnie? Taki, którego można spokojnie wziąć dokładkę, bo nie jest zbyt słodki. Czy rzeczywiście może być coś lepszego, gdy dodatkowo nie trzeba go piec? My uważamy, że nie! Spróbuj sernika straciatella bez pieczenia! Smacznego!

    Sernik straciatella bez pieczenia

    Sernik straciatella bez pieczenia
    Opublikowano: 24.04.2017 17:24:51 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
1 6 7 8 9 10