• Prosty przepis na lekką i pyszną sałatkę, która sprawdzi się przy okazji spotkań ze znajomymi czy rodziną. U nas zrobiła furorę podczas sylwestrowego party!

    Sałatka z gruszką, rukolą i żurawiną

    Sałatka z gruszką, rukolą i żurawiną
    Opublikowano: 15.01.2018 12:25:42 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • Proste w przygotowaniu, niezwykle pożywne i zdrowe batoniki owsiane, które zaspokoją Wasze potrzeby sięgnięcia po słodką przekąskę!

    Batony owsiane

    Batony owsiane
    Opublikowano: 11.01.2018 12:46:25 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • Ratatouille to jedna z najprostszych potraw jakie przyrządziłem. Całość wymaga jedynie 1h20min gotowania i praktycznie żadnych dodatkowych umiejętności kulinarnych :) Musisz jedynie zadbać o odpowiednie pokrojenie warzyw, przyprawienie sosu oraz wykorzystywanie własnej kreatywności!

    Ratatouille

    Ratatouille
    Opublikowano: 08.01.2018 12:33:59 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • Po przymrozkach, najczęściej w okolicach Nowego Roku, wybieram się na spacer, aby zebrać owoce dzikiej róży. Takie przemarznięte, miękkie. Z nich robię pyszny koncentrat różany. Na wzmocnienie :)

    Eliksir z owoców dzikiej róży

    Eliksir z owoców dzikiej róży
    Opublikowano: 04.01.2018 08:34:34 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Zainspirowana cudownymi właściwościami grzańca postanowiłam stworzyć deser, który byłby idealny na mroźne wieczory. Padło na crumble, czyli owoce pod pierzynką. Jest to dla mnie deser, który idealnie nadaje się do przygotowania w pojedynczych małych kokilkach lub naczynkach.

    Jabłka z grzańcem pod pierzynką

    Jabłka z grzańcem pod pierzynką
    Opublikowano: 30.12.2017 13:44:13 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Ryba w pomarańczach może być lekkim lunchem, obiadem, kolacją, a nawet eleganckim daniem wigilijnym. Smaczna, bardzo aromatyczna z orzeźwiającym posmakiem cytrusów i imbiru. Każdy kęs to cudowna feeria smaków, które fenomenalnie się przenikają i dopełniają.

    Ryba w pomarańczach

    Ryba w pomarańczach
    Opublikowano: 21.12.2017 17:02:42 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Korzenne, mięciutkie ciasteczka z chrupiącą cukrową skorupką. Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. To był nasz tegoroczny poczęstunek dla Mikołaja na 6.12. :) Do ich przygotowania użyłam melasy. Nadaje ona charakteru i specyficznego, delikatnie lukrecjowego posmaku. Koniecznie wypróbujcie!

    Ciasteczka z melasą

    Ciasteczka z melasą
    Opublikowano: 17.12.2017 19:05:34 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Galette tradycyjnie wywodzi się z kuchni francuskiej i oznacza płaską tartę wypełnioną nadzieniem. Dziś proponujemy Wam niezwykle ciekawe połączenie sera koziego, fig oraz dyni. Smacznego!

    Galette z serem kozim, figami i dynią

    Galette z serem kozim, figami i dynią
    Opublikowano: 13.12.2017 15:40:28 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • Wegetariańskie zrazy? Tak to możliwe! Wejdź i sprawdź przepis jak przygotować pyszne, bezmięsne zrazy z kaszą jęczmienną i pieczarkami podawane w wyśmienitym sosie grzybowym.

    Zrazy z kaszy jęczmiennej z pieczarkami w sosie grzybowym
  • Seler jest mało docenianym warzywem, a szkoda bo to taki pyszny brzydal. Zimą warto korzystać z warzyw korzeniowych i tworzyć z nich pyszne dania. Zamiast zwykłego purre ziemniaczanego, spróbujcie go z przewagą selera, zyska zupełnie nowy, słodszy smak.

    Puree z selera

    Puree z selera
    Opublikowano: 05.12.2017 07:40:49 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • Prosta w przygotowaniu, niezwykle smaczna i pożywna - to jest nasza sałatka z komosą ryżową, rukolą, serem pleśniowym i gruszkami. Idealna kompozycja na pyszną kolację.

    Sałatka z komosą ryżową, rukolą, serem pleśniowym i gruszkami
  • Początek zimy to wspaniały czas na zakup kasztanów jadalnych, trzeba tylko zwracać uwagę na to jak wyglądają. Najlepiej gdy są świecące i twarde. Żeby upiec kasztany nie potrzebujemy wielu składników. Potrzebujemy tylko kasztany, ostry nóż - świetnie się sprawdza tasak - garnek z wodą oraz piekarnik. Co dalej? Dowiedz się w dzisiejszym wpisie!

    Jak upiec kasztany jadalne

    Jak upiec kasztany jadalne
    Opublikowano: 27.11.2017 17:38:41 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
1 5 6 7 8 9