• Kochamy nowości w kuchni, te małe, te duże - nieważne, istotne jest to, by były pyszne. Ser z ziemniaka od pewnego czasu robi furorę. My się nie dziwimy, jest pyszny, prosty w przygotowaniu i świetnie dodaje smaczku wszystkim potrawą, na które standardowo ląduje inny ser podpuszczkowy (żółty). Przedstawiamy Wam najnowszą wersję sera z ziemniaka!

    Ziołowy ser z ziemniaka

    Ziołowy ser z ziemniaka
    Opublikowano: 05.06.2017 23:26:34 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Połączenie włoskich tradycji z polskimi smakami to dla nas iście idealny mix. Ballarini od zawsze dba o pielęgnację swojej tradycji włoskiej, dlatego też niezmiernie bliskie naszym sercom są wszelkie kulinarne podróże w rejony slonecznej Italii. Tym bardziej, gdy podróże te biorą pod uwagę polskie nuty smakowe. Cóż to za połączenie? Sprawdź!

    Włoski makaron z młodą kapustą i koperkiem

    Włoski makaron z młodą kapustą i koperkiem
    Opublikowano: 03.06.2017 23:12:20 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Mamy dla Was kolejny konkurs! Tym razem Ballarini ma przyjemność współpracować z autorką bloga kulinarnego "Di gotuje" i o to co trzeba zrobić, by wygrać garnek z pokrywką Zwilling Passion!

    Konkurs z Di gotuje!

    Konkurs z Di gotuje!
    Opublikowano: 02.06.2017 23:13:49 | Kategorie: Konkursy

    Czytaj dalej
  • Jeśli przyjrzymy się temu, jak ogólnie postrzega się żeliwo, z różnych źródeł otrzymamy prawdopodobnie podobne opinie. Dowiemy się, że jest trwałe, wytrzymałe i ogólnie poradzi sobie w każdych warunkach. I rzeczywiście to prawda, chociaż oczywiście diabeł tkwi w szczegółach. Co to znaczy?

    Patelnie żeliwne – jak stosować, czego unikać
  • Konkurs! Konkurs! Konkurs!Wraz z autorką bloga kulinarnego "Pyszne wege" przygotowaliśmy dla Was nowy konukurs. Do wygrania niezawodny wok Ballarini Lucca. Dowiedz się co należy zrobić!

    Wygraj wok Ballarini Lucca

    Wygraj wok Ballarini Lucca
    Opublikowano: 29.05.2017 23:10:56 | Kategorie: Konkursy

    Czytaj dalej
  • Stal i żeliwo to obecnie dwa wiodące na rynku typy patelni. Zarówno jeden, jak i drugi wariant oferują ogromną wytrzymałość. Niestety zalety te tracą na wartości, jeśli chodzi o osoby uczulone na metale. W ich wypadku jedynym rozwiązaniem pozostają patelnie z powłokami nieprzywierającymi. Nie oznacza to bynajmniej, iż są one gorsze.

    Dlaczego patelnie z nieprzywierającymi powłokami są tak dobre?
  • Oj jak dawno nie było u nas pysznych słodkości. W związku z tym niezwykle jest nam miło przekazać Wam przepis na pyszne babeczki czekoladowe z oreo! Czy naprawdę jest ktoś kto nie kocha ciasteczek oreo? Mamy nadzieję, że nie! Nie ma co przedłużać, przecież tutaj czeka gorący przepis łączący smakiem masło orzechowe, czekoladę i oreo!

    Babeczki czekoladowe z ciastkami oreo

    Babeczki czekoladowe z ciastkami oreo
    Opublikowano: 24.05.2017 21:26:00 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Zupa pokrzywowa najlepsza jest w kwietniu i maju. Pokrzywy są wtedy najbardziej wartościowe, dlatego wykorzystaj te miesiące na zbieranie i używanie w kuchni świeżej pokrzywy. Chyba nie muszę Cię przekonywać do tego, że pokrzywa jest bardzo zdrowa i warto wprowadzić ją do swojego menu. Sprawdźcie jak ją przyrządzić!

    Zupa pokrzywowa

    Zupa pokrzywowa
    Opublikowano: 22.05.2017 21:34:52 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Surówka z kapusty jest prosta do zrobienia, może być dodatkiem do sajgonek (jak u mnie) lub innych dań obiadowych. Świetnie się sprawdzi na obiad czy inny posiłek, bo przecież kto powiedział, że surówkę się je tylko w porze obiadowej?

    (Nie)zwykła surówka z kapusty

    (Nie)zwykła surówka z kapusty
    Opublikowano: 19.05.2017 21:10:51 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Rynek przepełniony jest niezliczoną ilością propozycji, od nadmiaru których może rozboleć głowa. Problem zaczyna się już na starcie, gdy musimy zdecydować jaką patelnię chcemy zakupić. Jak zatem wkroczyć w ten ogrom możliwości i to wkroczyć krokiem zdecydowanym tak, aby się nie pogubić czy też nie żałować później zakupu?

    Żeliwo, stal, powłoki nieprzywierające – mnogość patelni na rynku
  • Pasztety warzywne już od jakiegoś czasu goszczą na naszych kanapkach. Nie są one nowością dla wielu zagorzałych czytelników blogów kulinarnych. Można natknąć się na szeroką gamę nie-mięsnych pasztetów, które swoim smakiem bez dwóch zdań przewyższają te tradycyjnie. Sprawdźcie co mamy dla Was dzisiaj!

    Pasztet warzywny

    Pasztet warzywny
    Opublikowano: 17.05.2017 21:02:00 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Ostatnio zawitało u nas lato w samym środku wiosny! Upalne dni nie tylko sprzyjają preferencjom ku lekkim ubraniom ale i lekkiemu jedzeniu. Nie lubimy przecież czuć się ociężale, a zwłaszcza w ciepłe dni. Dlatego też przed Wami lekka, prosta iście wiosenna zupa. Zielony kolor zupy to zasługa połączenia groszku i cukinii. Pycha!

    Krem z groszku i cukinii

    Krem z groszku i cukinii
    Opublikowano: 15.05.2017 21:00:39 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
1 5 6 7 8 9