• 'Krokiety ziemniaczane w waflu, mogą być dodatkiem do obiadu, lub zimną przekąską. Są dosyć proste do zrobienia, chociaż wydaje się, że nie łatwo będzie zawinąć wafla z nadzieniem.' Takie propozycje daje nam autorka bloga kulinarnego 'Zakręcony wege obiad', której przepis dzisiaj Wam przedstawiamy. Spróbuj sam i powiedz nam jak Ci smakował!

    Krokiety ziemniaczane w waflu

    Krokiety ziemniaczane w waflu
    Opublikowano: 10.04.2017 15:49:51 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Japońskie noże to coraz częstsi goście w naszych kuchniach. Wielu amatorów gotowania sprawuje sobie właśnie takie narzędzia, ale niestety część z nich nie jest do końca obeznana w tym, jak nóż taki należy eksploatować. Zacznijmy od kwestii tak trywialnej, jak ostrzenie. Czym ostrzyć i w co inwestować pieniądze?

    Japoński nóż w parze z kamieniem ceramicznym
  • W kuchni jak w życiu – rozmiar ma znaczenie. Niejednokrotnie producenci przyborów gastronomicznych proponują nam swoje produkty, które wyróżniać się mają w głównej mierze ułatwiającymi pracę gabarytami. Ogromne brytfanny czy też potężne noże to coś, co oczywiście jest przydatne i znajduje swoje zastosowanie. Wolałbyś bardziej kameralnie? Sprawdź!

    Mini-Cocotte – małe gabaryty, duża funkcjonalność
  • Myślę, że masz czasami ochotę na sos boloński do makaronu, a może tym razem w wersji bezmięsnej, zdrowej i oczywiście pysznej? Dzisiaj chciałam Ci pokazać jak robię sos boloński z soczewicy czerwonej która się szybko gotuje, tak więc nie będziesz długo stać przy garnkach i możesz ten czas spędzić przyjemniej.

    Sos boloński z soczewicy

    Sos boloński z soczewicy
    Opublikowano: 04.04.2017 20:57:46 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • „Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia” - to jedno z częściej występujących zdań w najróżniejszych punktach gastronomicznych. Niby lekkie, niby żartobliwe, a jednak absolutnie prawdziwe! Nie wiem, jak inni, ale ja zawsze w pełni oddaję się miłości. Sprawdź co dzisiaj przygotowaliśmy dla Was!

    Przez patelnię do serca

    Przez patelnię do serca
    Opublikowano: 03.04.2017 15:42:12 | Kategorie: Kompendium wiedzy, Kompendium Wiedzy Staub

    Czytaj dalej
  • Każda osoba obyta z kuchnią jest świadoma faktu, że w gotowaniu najważniejsze są detale. Te delikatne nutki smaku, muśnięcia delikatnymi przyprawami, które w niepowtarzalny sposób zmienić smak każdej potrawy. Niemniej, zanim przecież nasze przetwory trafią do garnka, musimy je uprzednio pokroić. Warto jest mieć jednak na czym kroić.

    Co tu się kroi, czyli o deskach słów kilka
  • Rozwój technologiczny niesie ze sobą wiele udogodnień. Przekłada się to także na kulinaria – specjalistyczne naczynia, czy też bezpieczne i łatwe w obsłudze kuchenki. Właśnie, kuchenki. W tej kwestii niekoniecznie jest już tak kolorowo, bo postęp często całkowicie wypiera stare technologie, zostawiając ich użytkowników na lodzie.

    Kuchenki gazowe, elektryczne, indukcyjne – jak dobrać naczynia?
  • Nadzienie do papryki może być przygotowane praktycznie ze wszystkiego co Ci przyjdzie do głowy. Taka papryka podana na stół w eleganckim naczyniu ceramicznym do zapiekania Staub na pewno zrobi wrażenie na gościach a Ty się przy niej nie napracujesz.

    Papryka nadziewana warzywami

    Papryka nadziewana warzywami
    Opublikowano: 23.03.2017 11:24:37 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Zapiekanki są bardzo wdzięcznymi daniami, można do nich wrzucić dosłownie wszystko, wymieszać, posypać serem i zapiec. Zapiekanka makaronowa gości dosyć często w moim domu, tym razem była z bezglutenowym makaronem gnocchetti. Będzie się świetnie prezentowała na stole w formie do zapiekania Staub. Spróbuj!

    Co musisz dodać do makaronu, żeby zapiekanka makaronowa była pyszna?
  • Herbata. Napój, którego wypicie potrafi sprawić ogromną przyjemność. Napój, który potrafi niesamowicie pobudzić. Napój, który w razie potrzeby potrafi uspokoić. Napój, który bez względu na skład i postać, jest absolutnie przepyszny.

    Magiczne parzydełko

    Magiczne parzydełko
    Opublikowano: 21.03.2017 10:52:05 | Kategorie: Kompendium wiedzy, Kompendium Wiedzy Staub

    Czytaj dalej
  • Na nowy tydzień mamy dla Was nowy przepis. Tym razem będzie to przepis dla wszystkich tych, którzy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa. Przed Wami pieczony kurczak wraz z warzywkami, a do tego wszystkiego pyszne masełko ziołowe. Całość przygotowana w żeliwnym garnuszku Staub! Spróbuj koniecznie!

    Pieczony kurczak z masłem ziołowym

    Pieczony kurczak z masłem ziołowym
    Opublikowano: 20.03.2017 10:53:46 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Pyszny, kolorowy wiosenny bukiet smaków i aromatów warzyw połączonych z łososiem. Całość podbija smak wędzonego boczku, a witamin dodają zdrowe kiełki fasoli mung. Połączenie proste ale efektywne. Idealne na te coraz cieplejsze dni!

    Wiosenna zapiekanka z warzywami i kiełkami

    Wiosenna zapiekanka z warzywami i kiełkami
    Opublikowano: 17.03.2017 20:33:15 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
1 5 6 7 8 9