• Klopsiki z indyka to danie proste w przygotowaniu, które nie tylko nie zajmie nam dużo czasu, ale z pewnością zasmakuje całej rodzinie.

    Klopsiki z indyka ze spaghetti

    Klopsiki z indyka ze spaghetti
    Opublikowano: 11.05.2018 09:55:05 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Sezon truskawkowy czai się tuż za rogiem. Jeśli macie maleńkie słoiczki wykorzystajcie je do przygotowania tego orzeźwiającego deseru! Włoskie kawowe tiramisu, przełamane rześkim puree truskawkowym - gwarantuję, że to idealne połączenie smakowe!

    Truskawkowe tiramisu

    Truskawkowe tiramisu
    Opublikowano: 11.05.2018 09:02:31 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Każdy miłośnik dobrze przygotowanego mięsa z pewnością doceni bogactwo smaków, które oferuje odpowiednio przygotowany stek. Jest to idealna propozycja zarówno do przygotowania w domu, jak i na grillu.

    Stek wołowy z masłem czosnkowym

    Stek wołowy z masłem czosnkowym
    Opublikowano: 08.05.2018 13:19:32 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Niedawno trafiłam w Czechach na grilážky - wafelki przełożone masą kajmakową z grylażem. No i przepadłam - jakie to było pyszne!! Postanowiłam odtworzyć ich smak - śmietankowo-karmelowy z zatopionymi kawałkami orzechów. Smakują jak Werther's Original w wersji soft z orzechami <3.

    Wafle z masą grylażową

    Wafle z masą grylażową
    Opublikowano: 08.05.2018 12:43:47 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • W Internecie znajdziemy mnóstwo przepisów na naleśniki. Moim faworytem są te, które od lat robimy w domu. Zawsze wychodzą idealne, nie pękają i nie przyklejają się do patelni. Sam przepis jest niezwykle prosty - wystarczy tylko kilka składników. Tym razem dodałem do nich szczyptę zielonej herbaty matcha, dzięki czemu nabrały zielonego koloru.

    Naleśniki z herbatą matcha

    Naleśniki z herbatą matcha
    Opublikowano: 24.04.2018 10:29:58 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Bardzo kruche, pyszne i lekko słodkie ciastka czekoladowe. Idealne jako słodka przekąska dla rodziny i przyjaciół :-)

    Wegańskie ciastka czekoladowe

    Wegańskie ciastka czekoladowe
    Opublikowano: 23.04.2018 09:49:01 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • Wiosną, gdy tylko pojawią się na drzewach pierwsze kwiaty i pąki, mamy ochotę na lżejsze desery. I taka właśnie jest ta krajanka - delikatna, cytrusowa masa marcepanowo-twarogowa na leciutkim biszkopcie. Między warstwami wsad z prażonych jabłek. Ciasto kroję w podłużne prostokąty, jak batoniki. Można je zabrać na piknik czy grilla. Polecam bardzo!

    Marcepanowa krajanka twarogowa

    Marcepanowa krajanka twarogowa
    Opublikowano: 18.04.2018 15:17:02 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Wkrótce sezon na młodą rzodkiewkę dlatego warto zrobić zupę rzodkiewkową. Będzie w sam raz na wiosnę, jest lekka i pyszna.

    Zupa rzodkiewkowa

    Zupa rzodkiewkowa
    Opublikowano: 16.04.2018 14:40:35 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • Z okazji Dnia Czekolady nie musimy ograniczyć się do zjedzenia zwykłej tabliczki czekolady. Jest to idealny moment, aby wypróbować nowe, pyszne przepisy, w których wykorzystujemy właśnie ten przysmak. Nasz pomysł na dziś - pyszne trufle. Smacznego!

    Trufle czekoladowe

    Trufle czekoladowe
    Opublikowano: 12.04.2018 13:01:50 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Kilka dni temu otrzymałem zupełnie nowy produkt jakim są szklanki do Whisky Zwilling Sorrento. Posiadam już kilka szklanek, ale nigdy nie powiem "nie" nowemu produktowi :-) Postanowiłem więc przetestować je prawidłowo i sprawdzić, czy warto je kupić. Jak poszło? Czy je polecam?

    Recenzja szklanek do whisky Zwilling Sorrento
  • Bezglutenowe pancakes z quinoa mogą być szybkim słodkim lub wytrawnym śniadaniem nie tylko od święta. Przygotowuje się je bardzo szybko i można je w różnych smakach zrobić.

    Pancakes z komosy ryżowej

    Pancakes z komosy ryżowej
    Opublikowano: 05.04.2018 10:19:04 | Kategorie: Przepisy, Vege

    Czytaj dalej
  • W ramach eksperymentu (z ciekawości zamówiłam w młynie inne niż pszenna i żytnia rodzaje mąk), powstały te oto gofry - kukurydziano-ryżowo-ziemniaczane. Są niezwykle chrupiące oraz delikatne. Pieką się fantastycznie i mają piękny złocisty kolor. Po wystudzeniu są nadal chrupkie, nie flaczeją! Podałam je z kremowym sosem jogurtowo-waniliowym - Pycha

    Gofry kukurydziano-miodowe (bezglutenowe)

    Gofry kukurydziano-miodowe (bezglutenowe)
    Opublikowano: 25.03.2018 09:37:33 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
1 4 5 6 7 8