• Lato się kończy, czuć już nadchodzącą jesień. Smażone zielone pomidory to prosty sposób na wykorzystanie pomidorów które jeszcze w pełni nie dojrzały. Są inne w smaku niż dojrzałe, bardzo ciekawe dlatego warto ich spróbować właśnie teraz. Jest to banalnie prosty przepis i wiele nie potrzeba, żeby się cieszyć ich smakiem.

    Smażone zielone pomidory

    Smażone zielone pomidory
    Opublikowano: 25.09.2017 13:07:48 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Gotowanie, duszenie czy smażenie – sposobów obróbki naszego jedzenia jest bez liku, a wielu z nas szuka tego najzdrowszego. Zwłaszcza teraz, w czasach, gdy każdy przykłada duża wagę do swojego wyglądu.

    Brytfanna Staub, czyli przepis na zdrowe i smaczne jedzenie
  • Z czym kojarzy nam się tradycyjny garnek? Odcień zimnej stali, nie odznaczający się niczym szczególnym. Ot, nie ma nawet na czym zawiesić oka. Firma Staub wychodzi naprzeciw tym standardom i ustala własne, prezentując wszystkim zainteresowane nowe naczynia z linii Basil Green.

    Staub Basil Green – żeliwo w kolorze bazylii
  • Jak można wykorzystać w kuchni żeliwną patelnię Staub? Otóż można przy jej pomocy przyrządzić pyszny deser. Tak, deser! I to nie byle jaki! Przed Wami francuski specjał przygotowany przez autorkę bloga kulinarnego "Co do jedzenia?" - tarte tatin z brzoskwiniami. Spróbuj!

    Tarte tatin z brzoskwiniami i rozwiązanie konkursu na żeliwną patelnię
  • Przedstawiamy Wam jak się sprawdza nóż szefa kuchni Zwilling Artis w akcji! Macie możliwość wygrania go w najnowszym jesiennym konkursie. Dzisiaj przedstawiamy Wam siekane kotlety warzywne z kurczakiem. Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o nożu szefa kuchni Zwilling Artis koniecznie odwiedźcie wpis.

    Jak przygotować siekane kotlety warzywne z kurczakiem?- czyli test noża szefa ku
  • Mamy dla Was kolejny konkurs, tym razem jesienny! Wejdź koniecznie i sprawdź co możesz wygrać!

    Jesienny konkurs z firmą Zwilling J.A. Henckels

    Jesienny konkurs z firmą Zwilling J.A. Henckels
    Opublikowano: 20.09.2017 12:47:53 | Kategorie: Konkursy

    Czytaj dalej
  • Deszczowy poniedziałek nie nastraja pozytywnie, więc na poprawę nastroju na początek nowego tygodnia przygotowałam dla Was konkurs Zwilling. Do wygrania jest nóż Santoku Twin® Pollu.Zapoznaj się ze szczegółami kolejnego konkursu!

    Konkurs Zwilling i "Pieguskowa kuchnia"

    Konkurs Zwilling i "Pieguskowa kuchnia"
    Opublikowano: 18.09.2017 13:11:29 | Kategorie: Konkursy

    Czytaj dalej
  • Co przygotować na pyszne, zdrowe i syte śniadanie ? oczywiście owsiankę. Latem kocham owsianki przygotowywane na szybko, z owocami czy jogurtem. Teraz, gdy poranki są chłodniejsze a za oknem jest jeszcze szaro, zdecydowanie wybieram owsianki pieczone. Uwielbiam ich smak. Do takiej owsianki świetnie pasują śliwki, jabłka czy gruszki.

    Jesienna owsianka pieczona

    Jesienna owsianka pieczona
    Opublikowano: 18.09.2017 12:09:11 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Gotowanie ma różne oblicza i nie ogranicza się tylko do zwykłego smażenia czy gotowania. Nierzadko zmuszeni jesteśmy także uruchomić nasz piekarnik, by w jego czeluściach przyrządzić coś specjalnego i wyszukanego. Wtedy z pomocą przychodzi nam naczynie lekko niedoceniane w przeciętnych domach, czyli stara, poczciwa brytfanna.

    Brytfanna, czyli dla fanów mięs i zdrowego odżywiania
  • Słyszeliście kiedyś o kotletach z purchawicy jadalnej? Jeżeli tak jak my, nigdy wcześniej nie słyszeliście o nich to czas najwyższy. Aby je przyrządzić potrzebujecie trochę więcej czasu, gdyż może być on Wam potrzebny na zbieranie pysznych grzybów. Tylko uważajcie, bądźcie zawsze pewni, że są one jadalne!

    Kotlety z purchawicy ogromnej

    Kotlety z purchawicy ogromnej
    Opublikowano: 16.09.2017 11:53:45 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Bierzemy kawałek mięsa, rzucamy go na rozgrzaną uprzednio patelnię. Syk, olej tryska we wszystkich kierunkach. A my już po chwili bierzemy się za obracanie naszego jedzenia na drugą stronę. Wszak danie gotowe, prawda? Otóż nie, ponieważ standardowe smażenie dwóch stron jest techniką ze wszech miar błędną.

    Smażenie na trzy strony... Ale jak to trzy?
  • Baba Ghanoush to tradycyjna pasta z Bliskiego Wschodu. Przyrządzana jest na kilka różnych sposobów ale typowo bazą jest bakłażan. Autorka bloga kulinarnego Wegannerd do jej przygotowania użyła cukinii i efekt jest onieśmielający! Koniecznie sprawdźcie i dajcie znać jak Wam smakuje!

    Baba Ghanoush z cukinii

    Baba Ghanoush z cukinii
    Opublikowano: 11.09.2017 16:10:13 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
1 4 5 6 7 8