• Surówka z kapusty jest prosta do zrobienia, może być dodatkiem do sajgonek (jak u mnie) lub innych dań obiadowych. Świetnie się sprawdzi na obiad czy inny posiłek, bo przecież kto powiedział, że surówkę się je tylko w porze obiadowej?

    (Nie)zwykła surówka z kapusty

    (Nie)zwykła surówka z kapusty
    Opublikowano: 19.05.2017 21:10:51 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Rynek przepełniony jest niezliczoną ilością propozycji, od nadmiaru których może rozboleć głowa. Problem zaczyna się już na starcie, gdy musimy zdecydować jaką patelnię chcemy zakupić. Jak zatem wkroczyć w ten ogrom możliwości i to wkroczyć krokiem zdecydowanym tak, aby się nie pogubić czy też nie żałować później zakupu?

    Żeliwo, stal, powłoki nieprzywierające – mnogość patelni na rynku
  • Pasztety warzywne już od jakiegoś czasu goszczą na naszych kanapkach. Nie są one nowością dla wielu zagorzałych czytelników blogów kulinarnych. Można natknąć się na szeroką gamę nie-mięsnych pasztetów, które swoim smakiem bez dwóch zdań przewyższają te tradycyjnie. Sprawdźcie co mamy dla Was dzisiaj!

    Pasztet warzywny

    Pasztet warzywny
    Opublikowano: 17.05.2017 21:02:00 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Ostatnio zawitało u nas lato w samym środku wiosny! Upalne dni nie tylko sprzyjają preferencjom ku lekkim ubraniom ale i lekkiemu jedzeniu. Nie lubimy przecież czuć się ociężale, a zwłaszcza w ciepłe dni. Dlatego też przed Wami lekka, prosta iście wiosenna zupa. Zielony kolor zupy to zasługa połączenia groszku i cukinii. Pycha!

    Krem z groszku i cukinii

    Krem z groszku i cukinii
    Opublikowano: 15.05.2017 21:00:39 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Mimo że żeliwo to wręcz stworzony partner, nic nie stoi na przeszkodzie, by wykonane z tego tworzywa naczynia używać na kuchenkach gazowych. Firmy, takie jak chociażby Staub dają gwarancję, że ich żeliwne patelnie czy garnki sprawdzą się wszędzie. Nie zmienia to jednak faktu, że przy takim właśnie użytkowaniu należy wziąć pod uwagę kilka kwestii.

    Naczynia żeliwne na gazie - żaden problem
  • Lubisz dodać odrobinę nowości do swojego menu? A co powiesz na wytrawne babeczki warzywne? Brzmi świetnie? Tak, też smakuje! Bez dwóch zdań jest to świetny pomysł na śniadanie ale i lunch czy podwieczorek. Właściwie to nie ma przeciwzkań, by zjeść warzywne babeczki kiedy ma się tylko na nie ochotę. My polecamy, czekamy na Wasze opinie!

    Wytrawne babeczki warzywne

    Wytrawne babeczki warzywne
    Opublikowano: 10.05.2017 14:50:20 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Dla tych wszystkich, którzy współdzielą z nami odwieczną, prawdziwą miłość o pizzy mamy coś idealnego! Oto przed Wami, pizza na cienkim cieście z sezonowymi, jak że teraz pysznymi szparagami. Całości towarzyszy rozpływająca się w ustach mozzarella di bufala (nasz osobisty faworyt!). Kto z nami będzie dzisiaj zajadał się takimi smakołykami?

    Pizza na cienkim cieście ze szparagami i mozzarellą di bufala
  • Wokół łączenia ze sobą żeliwa oraz indukcji narosło przez lata wiele mitów. I to na tyle dużo, że warto byłoby nad tym tematem szerzej pochylić, by rozwiać pewne wątpliwości. Nie ma się czego bać – oba te materiały idealnie ze sobą współgrają i są dla siebie wprost stworzone. Kwestia tylko tego, czy gotujemy w odpowiedni sposób.

    Indukcja i żeliwo – mariaż idealny. Pod pewnymi warunkami
  • Dla wszystkich kawoszów przedstawiamy pyszną crunchy latte, czyli śmietanowo-orzechową Inkę z chrupiącą, orzechową kruszonką. Pyszny napój osłodzi nawet najsmutniejszy dzień. idealny pomysł na przerwę kawową czy dodatek do deserów. Cóż mówić więcej - po prostu dobry napój kawowy!

    Crunchy latte

    Crunchy latte
    Opublikowano: 03.05.2017 20:11:42 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Stopień trudności przygotowania płatków jest żaden, a do tego przygotowanie płatków i frużeliny to dosłownie kilka minut. Jeśli chodzi o frużelinę to też nie należy się jej bać.' - sprawdź jak przygotować takie cuda w swojej kuchni!

    Płatki jaglane na mleku z frużeliną wiśniową

    Płatki jaglane na mleku z frużeliną wiśniową
    Opublikowano: 01.05.2017 20:04:42 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Od najmłodszych lat wpaja nam się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Że to ono wpływa na naszą energiczność, chłonność wiedzy, pomysłowość w pracy czy szkole. Porządne i piękne śniadanie jest w stanie również sprawić, że uznamy dany poranek za przyjemny. Jakie jest moje pierwsze skojarzenie, gdy myślę „śniadanie”? JAJECZNICA.

    Śniadanie Babuni

    Śniadanie Babuni
    Opublikowano: 29.04.2017 13:53:03 | Kategorie: Kompendium wiedzy, Kompendium Wiedzy Staub

    Czytaj dalej
  • Jako firma z tradycją stricte włoską kochamy wszystkie dania włoskie. WSZYSTKIE. Przed Wami niecodzienny przepis na gnocchi, czyli pyszne kluseczki. Ich podstawą nie będzie mąka a czerstwy chleb! Całość połączymy z pysznym parmezanem i chrupkimi orzechami włoskimi. Zapraszamy na tę ucztę smaków!

    Gnocchi di pane

    Gnocchi di pane
    Opublikowano: 28.04.2017 19:55:59 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
1 3 4 5 6 7