Blog Ballarini

  • Ostatnio zapraszaliśmy Was do wzięcia udziału w konkursie organizowanym wraz z autorką bloga kulinarnego "Po prostu pysznie". Dzisiaj przedstawiamy Wam przygotowany przepis przez autorkę tego bloga, przy użyciu noża Zwiling. Przed Wami duszone polędwiczki w sosie bazyliowym. Do tego proponowane młode ziemniaczki ze świeżym koperkiem. Zapraszamy!

    Duszone polędwiczki w sosie bazyliowym

    Duszone polędwiczki w sosie bazyliowym
    Opublikowano: 23.06.2017 13:37:39 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Kochasz sushi? My też! Ale czemu sushi może być czasochłonne? Dlatego, że należy ugotować idealny ryż, to oczywiste. Może być to trudne, zwłaszcza dla osoby, która robi to pierwszy raz. Dzisiaj przedstawiamy Wam idealną propozycję na sushi warzywne. Jest to świetni pomysł na lato! Sprawdź koniecznie!

    Warzywne sushi bez ryżu

    Warzywne sushi bez ryżu
    Opublikowano: 21.06.2017 13:47:00 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Kolejny konkurs z super nagrodami! Jeżeli chcesz wygrać nóż Szefa Kuchni Zwiling Pro, koniecznie sprawdź co należy zrobić!

    Wygraj nóż Szefa Kuchni Zwiling Pro!

    Wygraj nóż Szefa Kuchni Zwiling Pro!
    Opublikowano: 19.06.2017 13:31:53 | Kategorie: Konkursy

    Czytaj dalej
  • Ostatnio zachęcaliśmy Was, żebyście zapoznali się z recenzją naszego żeliwnego garnka Staub. Dzisiaj przedstawiamy Wam przepis na danie z tego garnka według tej samej autorki. Przed Wami doskonale miękkie i delikatne mięso, jednocześnie chrupiące z zewnątrz. Do tego pyszne pieczone ziemniaczki i danie staje się proste, szybkie i idealne.

    Soczysta pieczeń z pieczonymi ziemniakami

    Soczysta pieczeń z pieczonymi ziemniakami
    Opublikowano: 15.06.2017 23:32:20 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Zapraszamy Was do zapoznania się z kolejną pozytywną recenzją naszego produktu.Tym razem autorka bloga kulinarnego "Aktywne żywienie" zaprezentowała swoje spostrzeżenia dotyczące pracy z żeliwnym garnkiem Staub. Zapraszamy Was do zapoznania się z całym postem a poniżej publikujemy tylko urywek całego wpisu.

    Żeliwny garnek Staub - recenzja
  • Indyjskie jedzenie kojarzy się nam z szeroką gamą aromatów, smaków i zapachów. Często też boimy się spróbować nowego dania w restauracji, nie mówiąc już o probach przygotowania takiego dania w zaciszu domowym. Jednak nie jest to wcale trudne, a wręcz może przerodzić się w zabawę przy doborze kolorów, przypraw i dodatków. Sprawdź co mamy dzisiaj!

    Curry z kalafiora, ziemniaków i nerkowców

    Curry z kalafiora, ziemniaków i nerkowców
    Opublikowano: 12.06.2017 23:25:12 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Przy takich przepisach za dużo nie trzeba mówić. Wystarczy jedno spojrzenie na zdjęcie i każdy, kto kocha sernik, białą czekoladę i maliny już wpadł po uszy. O tak, bikini, plaża? Po co komu...to ciasto wymiata!

    Sernik z białą czekoladą i malinami

    Sernik z białą czekoladą i malinami
    Opublikowano: 08.06.2017 23:39:35 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Kochamy nowości w kuchni, te małe, te duże - nieważne, istotne jest to, by były pyszne. Ser z ziemniaka od pewnego czasu robi furorę. My się nie dziwimy, jest pyszny, prosty w przygotowaniu i świetnie dodaje smaczku wszystkim potrawą, na które standardowo ląduje inny ser podpuszczkowy (żółty). Przedstawiamy Wam najnowszą wersję sera z ziemniaka!

    Ziołowy ser z ziemniaka

    Ziołowy ser z ziemniaka
    Opublikowano: 05.06.2017 23:26:34 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Połączenie włoskich tradycji z polskimi smakami to dla nas iście idealny mix. Ballarini od zawsze dba o pielęgnację swojej tradycji włoskiej, dlatego też niezmiernie bliskie naszym sercom są wszelkie kulinarne podróże w rejony slonecznej Italii. Tym bardziej, gdy podróże te biorą pod uwagę polskie nuty smakowe. Cóż to za połączenie? Sprawdź!

    Włoski makaron z młodą kapustą i koperkiem

    Włoski makaron z młodą kapustą i koperkiem
    Opublikowano: 02.06.2017 23:19:24 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • Mamy dla Was kolejny konkurs! Tym razem Ballarini ma przyjemność współpracować z autorką bloga kulinarnego "Di gotuje" i o to co trzeba zrobić, by wygrać garnek z pokrywką Zwilling Passion!

    Konkurs z Di gotuje!

    Konkurs z Di gotuje!
    Opublikowano: 01.06.2017 22:58:40 | Kategorie: Konkursy

    Czytaj dalej
  • Konkurs! Konkurs! Konkurs!Wraz z autorką bloga kulinarnego "Pyszne wege" przygotowaliśmy dla Was nowy konukurs. Do wygrania niezawodny wok Ballarini Lucca. Dowiedz się co należy zrobić!

    Wygraj wok Ballarini Lucca

    Wygraj wok Ballarini Lucca
    Opublikowano: 29.05.2017 23:10:56 | Kategorie: Konkursy

    Czytaj dalej
  • Stal i żeliwo to obecnie dwa wiodące na rynku typy patelni. Zarówno jeden, jak i drugi wariant oferują ogromną wytrzymałość. Niestety zalety te tracą na wartości, jeśli chodzi o osoby uczulone na metale. W ich wypadku jedynym rozwiązaniem pozostają patelnie z powłokami nieprzywierającymi. Nie oznacza to bynajmniej, iż są one gorsze.

    Dlaczego patelnie z nieprzywierającymi powłokami są tak dobre?
1 2 3 4 5 6