Blog Ballarini

  • Przedstawiamy Wam jak się sprawdza nóż szefa kuchni Zwiling Artis w akcji! Macie możliwość wygrania go w najnowszym jesiennym konkursie. Dzisiaj przedstawiamy Wam siekane kotlety warzywne z kurczakiem. Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o nożu szefa kuchni Zwiling Artis koniecznie odwiedźcie wpis.

    Jak przygotować siekane kotlety warzywne z kurczakiem?- czyli test noża szefa ku
  • Mamy dla Was kolejny konkurs, tym razem jesienny! Wejdź koniecznie i sprawdź co możesz wygrać!

    Jesienny konkurs z firmą Zwilling J.A. Henckels

    Jesienny konkurs z firmą Zwilling J.A. Henckels
    Opublikowano: 20.09.2017 12:47:53 | Kategorie: Konkursy

    Czytaj dalej
  • Co przygotować na pyszne, zdrowe i syte śniadanie ? oczywiście owsiankę. Latem kocham owsianki przygotowywane na szybko, z owocami czy jogurtem. Teraz, gdy poranki są chłodniejsze a za oknem jest jeszcze szaro, zdecydowanie wybieram owsianki pieczone. Uwielbiam ich smak. Do takiej owsianki świetnie pasują śliwki, jabłka czy gruszki.

    Jesienna owsianka pieczona

    Jesienna owsianka pieczona
    Opublikowano: 18.09.2017 12:09:11 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Słyszeliście kiedyś o kotletach z purchawicy jadalnej? Jeżeli tak jak my, nigdy wcześniej nie słyszeliście o nich to czas najwyższy. Aby je przyrządzić potrzebujecie trochę więcej czasu, gdyż może być on Wam potrzebny na zbieranie pysznych grzybów. Tylko uważajcie, bądźcie zawsze pewni, że są one jadalne!

    Kotlety z purchawicy ogromnej

    Kotlety z purchawicy ogromnej
    Opublikowano: 16.09.2017 11:53:45 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Chrupiące, delikatne, kruche, szybkie...jak dodam, że smakują masłem orzechowym uwierzycie, że naprawdę istnieją? Też było mi ciężko uwierzyć ale istnieją naprawdę. Chyba nie trzeba dalej przekonywać i mówić, że idealnie nadają się do kawy czy na przekąskę ale wspomnę, gdyby ktoś z niedowiarków nadal miał wątpliwości czy warto. Smacznego :)

    Ciasteczka z masłem orzechowym

    Ciasteczka z masłem orzechowym
    Opublikowano: 13.09.2017 16:18:30 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Baba Ghanoush to tradycyjna pasta z Bliskiego Wschodu. Przyrządzana jest na kilka różnych sposobów ale typowo bazą jest bakłażan. Autorka bloga kulinarnego Wegannerd do jej przygotowania użyła cukinii i efekt jest onieśmielający! Koniecznie sprawdźcie i dajcie znać jak Wam smakuje!

    Baba Ghanoush z cukinii

    Baba Ghanoush z cukinii
    Opublikowano: 11.09.2017 16:10:13 | Kategorie: Vege

    Czytaj dalej
  • O ogromnych właściwościach żeliwa nie trzeba nikogo przekonywać. Wzmocnienie smaku i aromatu, a także perfekcyjne rozprowadzanie ciepła to tylko kilka z zalet żeliwnych naczyń, które jednak najczęściej kojarzą nam się z ogromnymi i ciężkimi przedmiotami. A to błędne skojarzenie, bo na rynku istnieją również małe garnuszki mini-cocotte.

    Mini-cocotte od Staub – mały garnek o ogromnych możliwościach
  • Kolejna inspiracja śniadaniowa przed Wami. Owoce pod owsianą kruszonką. Danie proste, zdrowe i sycące. Czego chcieć więcej od szybkiego śniadania przed pracą czy szkołą? Uwierzcie, niczego! Inna odsłona owsianki w zapiekanej wersji brzmi idealnie!

    Owoce pod owsianą kruszonką

    Owoce pod owsianą kruszonką
    Opublikowano: 08.09.2017 16:02:59 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Nowy rok szkolny właśnie się zaczął i dla wielu z nas to czas trudny. Poranne wstawanie z dziećmi i codzienny problem - co na śniadanie? Otóż proponujemy Wam spróbować pyszną, sycącą owsiankę z bananami i orzechami. Słodycz banana przekona malucha do zjedzenia, a dodatek orzechów wzbogaci całość w pożądane kwasy tłuszczowe. Próbujcie, warto!

    Owsianka bananowa z orzechami

    Owsianka bananowa z orzechami
    Opublikowano: 06.09.2017 15:52:55 | Kategorie: Przepisy

    Czytaj dalej
  • Nie ulega wszelkim wątpliwościom, że jedzenie to czynność niezwykle przyjemna, do której chętnych nigdy nie brakuje. Co więcej, wiele osób czerpie także radość z przygotowywania potraw. Problem pojawia się jednak, gdy przychodzi do mycia naczyń, które w całym procesie gotowania, smażenia oraz spożywania ucierpiały najbardziej.

    Zmywanie smutnym obowiązkiem? Niekoniecznie!
  • Polenta jest jednym z dań, które w Polsce są często zapomniane i niedoceniane. We Włoszech za to często spotykana jest jako dodatek do wielu dań i gotowana jest na wiele różnych sposobów. Dzisiaj przedstawiamy Wam wersję wege pochodzącą z bloga kulinarnego Wegannerd.

    Kremowa polenta z kukurydzą, smażonym tofu i pomidorkami
  • Któż nie siedział ze znajomymi, przyglądając się zachodzącemu słońcu i pałaszując jednocześnie pyszne dania z grilla? Oczywiście, kojarzy nam to się to także jednoznacznie z jedzeniem tłustym, tuczącym i zwyczajnie niezdrowym. A przecież wcale tak nie musi być. Dziś przedstawimy Państwu przepis na smakowitego, a jednocześnie dietetycznego burgera.

    Zdrowy i smaczny hamburger z grillową patelnią żeliwną firmy Staub
1 2 3 4 5 6